Vasárnapi ebédből tépett húsos szendvics vacsorára

Kevés jobb felhasználási módja létezik a vasárnapi sült maradékának, mint egy jól megpakolt tépett húsos szendvics. Házi készítésű bucival és néhány extrával pedig egyenesen verhetetlen vacsora. Pulled pork szendvics Ez kell hozzá módra.

Tépett húst készíteni nem nagy ördöngösség, viszont annál időigényesebb. Ha szeretnénk egy 3-4 órás extra sütést megspórolni, akkor érdemes már a vasárnapi ebéd tervezésekor előrelátónak lenni. Kicsit leegyszerűsítve nincs egyébről szó, mint egy fűszer köntösbe bújtatott húsról, amit alacsony hőfokon, hosszú órákra a sütőbe küldünk, majd amikor késznek ítéljük, két villa segítségével szálaira tépünk.

A házi bucit nem szabad kihagyni

Már csak azért sem mert nagyon könnyen össze lehet dobni. Liszt, joghurt, vaj, élesztő, tojás, cukor, só, amiket egyszerűen csak össze kell dolgozni. 1 óra kelesztés után a tésztát átgyúrjuk, bucikat formázunk és a tetejüket megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

5-6 darabhoz

  • 1 nagy pohár joghurtra,
  • 2-3 csipet sóra,
  • 1/2 élesztőre,
  • 40 g cukorra,
  • 450 g lisztre,
  • 30 g vajra, valamint
  • 1 tojásra lesz szükséged.

A szendvics kétségkívül saját kezűleg készített bucival az igazi, de ha nem fér bele az időnkbe, akkor egy ropogós bagettel, vagy ciabattaval is tökéletesen működik.

Utolsó simítások

A szálakra szedett sült húshoz mustár, balzsamecet, só, bors kerül, az egészet nyakon öntjük egy jó adag olívaolajjal és összekeverjük. Csemege uborkát vékony csíkokra, lila hagymát karikára vágunk, utóbbit alaposan besózzuk.

Az összeállításhoz a bucit félbevágjuk, az alját megkenjük vajjal, erre kerül a beízesített tépett hús, majd egy szép szelet vörös cheddar sajt. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a sajt szépen megolvad, mellé kerül a buci teteje is, csak hogy egy picit megpiruljon. Utolsó lépésekként, miután a sütőből kivettük, jöhetnek az előkészített lilahagyma karikák és a csemege uborka csíkok. Végül kedvenc mustárunkkal és csípős szósszal zárjuk a sort.

Ennél gyorsabb vacsorában gondolkodsz? Próbálj ki egy tuti házi pestot!

Lapul a Te tarsolyodban is valami izgalmas a témában? Mi is szívesen inspirálódunk, gyarapítsuk együtt az ötleteket! Oszd meg velünk saját változatod!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.