Szaftos szűzérmék gombás paradicsommártásban

}

Kicsit macerás a szűzpecsenye előkészítése, de ezt leszámítva nagyon hálás dolgozni vele. Szinte pillanatok alatt készíthetők belőle mennyei ételek, így kiváló alap egy remek vacsorához. A következő vacsoraötlet is ilyen, ráadásul alig van hozzá szükség valamire.

Az előkészített szűzpecsenyét ~2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy magas falú edényben olajat hevítünk és oldalanként 2 perc alatt kérget pirítunk a hússzeletekre. A húsokat kivesszük, enyhén borsozzuk és félretesszük.

A felaprított gombát a forró edénybe dobjuk, néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott, aprított paradicsomot, a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt összeforraljuk. Jöhet bele a mascarpone, amit alaposan elkeverünk, valamint egy-két kanál fagyasztott olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregano, lilahagyma). Ezután visszakerülnek a szűzérmék az edénybe és fedő alatt, alacsony lángon ~5 perc alatt befejezzük ezt az ízletes vacsorát.

Nálunk penne tészta készült köretként, amit akkor dobtunk lobogó vízbe, amikor a hússzeleteket félretettük. Tökéletes volt az időzítés. A tészta a hússal egy időben készült el, így a tésztaszűrés alatt a hús még egy kicsit pihentetett a fedő alatt tálalásig.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Szaftos szűzérmék gombás paradicsommártásban
  • 600 g szűzpecsenye
  • 150 g gomba
  • 70 g mascarpone
  • 1 konzerv hámozott, aprított paradicsom
  • 2 ek olasz fűszerkeverék (fagyasztott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Valami könnyebb vacsorára vágynál? Próbálj ki egyet kedvenc szendvicskrémeink közül!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük