Sült krumpli, cheddar szósz, medvehagymás majonéz – itt minden házi készítésű
Hoztunk egy nagyon király vacsoraötletet, aminek minden egyes eleme házilag készül. Ebből adódóan egy kicsit melósabb vállalkozás, de garantált, hogy a végeredmény kárpótol minden egyes percért. Ezután kizárt, hogy bármelyikből a bolti mellett döntesz, ha van egy kis időd.
Sült krumpli bő olaj nélkül
A bő olajban sült változatnak kétségkívül nehezen akad párja, de szerencsére másként is lehet remek sült krumplit készíteni. Ennek egyik módja, amikor a krumplit előfőzzük és forró sütőben készre sütjük. Ehhez 1 kg burgonyát meghámozunk és nagyobb, lehetőség szerint egyenlő méretű cikkekre vágunk. Ha szeretnénk, akkor alapos mosással a hámozást akár meg is spórolhatjuk.
A cikkeket dobjuk egy magas falú edénybe és adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk és főzzük forrástól kb. 2-3 percig, majd szűrjük le. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 3-4 ek olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. Ezután sütőpapírral borított tepsire terítjük úgy, hogy a cikkek a hámozott (vagy hámozatlan) felükön álljanak. 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Míg a krumpli készül bőven tető alá hozzuk a vacsora másik két szereplőjét.
A cheddar sajtszósz a legegyszerűbb
Egy lábasban elkezdjük a tejet melegíteni, hozzáadjuk a reszelt cheddart és a kukoricakeményítőt. Egy kézi habverővel gyakori kevergetés mellett krémesre főzzük. Ez tényleg csupán ennyi. 🙂
Medvehagymás majonézzel koronázzuk
Ebben sincs semmi ördöngösség. A medvehagymát botmixerrel krémesre pürésítjük. A tojássárgáját és a mustárt kézi habverővel összekeverjük. Ezután folyamatos, intenzív keverés mellett hozzáadjuk az olajat, először cseppenként, utána vékony sugárban. Minél jobban besűrűsödik, annál határozottabban adagolhatjuk. Végül mehet bele a medvehagyma és a citromlé, utolsó simításként pedig sóval, borssal ízesítjük. Ha nem érzünk magunkban kellő erőt a kézi habverős majonéz készítéshez, akkor remek alternatíva egy robotgépet segítségül hívni.
Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.
Cheddar sajtszósz
- 200 g cheddar
- 200 ml tej
- 1 tk kukoricakeményítő (púpozott)
Medvehagymás majonéz
- 1 tojás sárgája
- 1 tk mustár
- 1 ek citromlé
- só, bors ízlés szerint
- 200 ml napraforgóolaj
- fél csokor medvehagyma
Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás