Sajtos vacsoraötletek, ezúttal vagány melegszendvicsek
Pofonegyszerű melegszendvicseket hoztunk különböző sajtokkal. Van közöttük fetás, grillsajtos és parmezános is. Vacsoraötletek az egyszerűség jegyében, hogy ne kelljen egy remek vacsoráért órákat a konyhában töltened.
Összekevered és összesütöd
Amilyen egyszerű annyira nagyszerű. Igazából 5 hozzávalóból remek vacsora varázsolható, ráadásul seperc alatt. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Ezalatt a vajat, a reszelt parmezánt (vagy grana padanot), a felaprított fokhagymát és petrezselymet egy tálba halmozzuk, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. A bagettet félbevágjuk és megkenjük a fokhagymás, parmezános fűszervajjal. Grill funkción kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Elő a melegszendvics sütővel
Ez sem bonyolultabb, mint az előző, de egy leheletnyit több vele a teendő. Első lépésként serpenyőben olajat hevítünk. Beledobjuk a felaprított fokhagymát, majd 1-2 perccel később hozzáadjuk a friss spenót leveleket, amik pár perc alatt, kevés kavargatás mellett szépen összeesnek. Borsozzuk és a spenótot elő is készítettük.
A ciabattat megfelezzük, ezután vízszintesen is félbevágjuk. Mindkét oldalát megvajazzuk és ráhalmozzuk a spenótot, majd a fetát és a mozzarellat. A sajtokat reszelhetjük, kockázhatjuk, nagyobb darabokra is vághatjuk, ahogy szeretnénk. Utolsó lépésként mehet fel a tető és az előmelegített melegszendvics sütő forró grill lapjai között pár perc alatt készre sütjük a szendvicseket.
Vörös pestos ízbomba
Ehhez a fokhagymát, az aszalt paradicsomot, a mandulát és a reszelt parmezánt chopperbe dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat és hagyjuk, hogy a kések tegyék a dolgukat. A pestoval kész is volnánk. 🙂
A grillsajtot 6 egyenlő lapra vágjuk, forró serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A ciabattat megfelezzük, ezután vízszintesen is félbevágjuk és a grillsajtos serpenyőben egy kicsit megpirítjuk a vágási felületeket. Mindkét felére jó adag pestot halmozunk. Az aljára felpakoljuk a friss spenót leveleket, a spenót ágyra pedig a grillsajt darabok kerülnek és zárásként jöhet a tető.
Esetleg sok lett a pesto? Előfordulhat, de ennél kevesebbet nem érdemes készíteni. Néhány ötlet, hogy mihez kezdj a maradékkal.
Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.
Melegszendvics fokhagymás, parmezános fűszervajjal
- 1 bagett (300 g)
- 100 g vaj
- 150 g parmezán
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Grillezett spenótos-fetás melegszendvics
- 1 ciabatta (300 g)
- 150 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g pizza mozzarella
- 80 g feta sajt
- 1 ek olívaolaj
- bors ízlés szerint
Vörös pestos, grillsajtos melegszendvics
- 1 ciabatta (300 g)
- 240 g natúr grillsajt
- 120 g aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 50 g mandula
- 50 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított bazsalikom
- 0,6 dl olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- friss spenót ízlés szerint
Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás