Póréhagyma és sültpaprika – remek páros krémleveshez

Sültpaprika vagy póréhagyma krémlevest biztosan kóstoltál már, de ha együtt még nem próbáltad őket, akkor ezzel a recepttel kezdd az ismerkedést. Krémleves fanként tuti nagy kedvenced lesz és garantált, hogy gyakran jut majd eszedbe, amikor vacsoraötleteken töprengsz.

A paprikákat forró sütőbe dobjuk és 240 fokon feketedésig grillezzük (~20-25 perc), a sütési idő alatt egyszer átfordítjuk őket. Sütést követően alufóliába csomagolva hagyjuk kihűlni, ezután egyszerűen lehúzzuk a héjukat és felcsíkozzuk.

Egy magas falú edényben vajat olvasztunk, rádobjuk a póréhagymát, amit alacsony lángon pár percig párolunk. Mehet mellé a vékony lapokra szeletelt fokhagyma, néhány pillanattal később a csíkokra vágott sültpaprika. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a zöldség alaplével. Az egészet összeforraljuk, egy kicsit rotyogtatjuk és mehet bele a tejszín. Újra összeforraljuk, kis ideig rotyogtatjuk.

Elő a botmixerrel és az egészet krémesre chopperoljuk. Mehet hozzá a balzsamecet, szükség esetén extra só és bors. Ha túl hígnak ítéljük, csak rakjuk vissza a tűzre míg megfelelő állagúra nem redukálódik (alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett), ha pedig túl sűrű az ízlésünknek, akkor húzzuk fel egy kis alaplével majd újra forraljuk kicsit össze.

Tálaláskor a legutóbbi alkalommal kevés tökmagolajat csurgattunk a krémlevesbe és főtt tojás morzsát szórtunk bele. Természetesen a pirítós sem maradt el.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Sültpaprika-póréhagyma krémleves
  • 300 g póréhagyma
  • 2 db palermo paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 g vaj
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • 150 ml tejszín (30%)
  • 1 ek balzsamecet
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 db főtt tojás

Tartalmasabbra vágynál? Akkor itt egy frankó pásztorpite recept kicsit másként, mint amiket eddig ismertél.

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.