Póréhagyma és sültpaprika – remek páros krémleveshez
Sültpaprika vagy póréhagyma krémlevest biztosan kóstoltál már, de ha együtt még nem próbáltad őket, akkor ezzel a recepttel kezdd az ismerkedést. Krémleves fanként tuti nagy kedvenced lesz és garantált, hogy gyakran jut majd eszedbe, amikor vacsoraötleteken töprengsz.
A paprikákat forró sütőbe dobjuk és 240 fokon feketedésig grillezzük (~20-25 perc), a sütési idő alatt egyszer átfordítjuk őket. Sütést követően alufóliába csomagolva hagyjuk kihűlni, ezután egyszerűen lehúzzuk a héjukat és felcsíkozzuk.
Egy magas falú edényben vajat olvasztunk, rádobjuk a póréhagymát, amit alacsony lángon pár percig párolunk. Mehet mellé a vékony lapokra szeletelt fokhagyma, néhány pillanattal később a csíkokra vágott sültpaprika. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a zöldség alaplével. Az egészet összeforraljuk, egy kicsit rotyogtatjuk és mehet bele a tejszín. Újra összeforraljuk, kis ideig rotyogtatjuk.
Elő a botmixerrel és az egészet krémesre chopperoljuk. Mehet hozzá a balzsamecet, szükség esetén extra só és bors. Ha túl hígnak ítéljük, csak rakjuk vissza a tűzre míg megfelelő állagúra nem redukálódik (alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett), ha pedig túl sűrű az ízlésünknek, akkor húzzuk fel egy kis alaplével majd újra forraljuk kicsit össze.
Tálaláskor a legutóbbi alkalommal kevés tökmagolajat csurgattunk a krémlevesbe és főtt tojás morzsát szórtunk bele. Természetesen a pirítós sem maradt el.
Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.
Sültpaprika-póréhagyma krémleves
- 300 g póréhagyma
- 2 db palermo paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 g vaj
- 0,5 l zöldség alaplé
- 150 ml tejszín (30%)
- 1 ek balzsamecet
- só, bors ízlés szerint
- 2 db főtt tojás
Tartalmasabbra vágynál? Akkor itt egy frankó pásztorpite recept kicsit másként, mint amiket eddig ismertél.
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás