Pofonegyszerű quiche vacsorára – még szép, hogy sütőtökből
Nincs szükség elősütögetésre, nem igényel különleges hozzávalókat, csak egy kis időt kell rászánni és garantált a remek vacsora. Itt egy újabb ötlet, ha még nem döntötted el, hogy mi legyen a sütőtök sorsa.
Tagadhatatlan, hogy nálunk a sütőtök nagy favorit. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a témában született bejegyzéseink. Készítettünk már lasagnet, gnocchit, pizzát, de még melegszendvicset is, legutóbbi alkalommal pedig egy remek sütőtökös quiche lett belőle.
Quiche alapozó
Az egész egy sós, omlós-vajas tésztával indul. Ehhez csupán lisztet, vajat, sót és vizet használunk. Több recept tojást is említ, de nyugodtan elhagyható. Egy 30 cm átmérőjű formához 180 g lisztre, 120 g vajra, ízlés szerinti sóra és 5-6 evőkanál hideg vízre van szükség. A quiche tészta készítésekor fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen és minél gyorsabban dolgozzunk. Biztos, hogy furán hangzik, de a legjobb eredmény érdekében még a lisztet is érdemes egy kicsit hűtőbe tenni.
Szóval liszt, vajdarabok, só a keverőtálba és az egészet gyors mozdulatokkal jól összemorzsoljuk. Ezután következhet az összegyúrás, ami alatt a vizet kanalanként adagoljuk. Az elkészült tésztát fóliába tekerjük és hűtőbe kerül. Fél, egy óra után kinyújtjuk, formába tesszük, villával megszurkáljuk és újra hűtőbe tesszük, amíg a töltelékkel foglalkozunk. Klasszikus quiche esetén a tésztát érdemes elősütni, ezzel megelőzhető, hogy eláztassa a töltelék. Ezt a lépést viszont most nyugodtan kihagyhatjuk, mégiscsak egy pofonegyszerű quicheről van szó.
Sütőtök, feta, füstölt sonka
Az egyszerűség jegyében a töltelék sincs túlgondolva. Sütőtök, feta, füstölt combsonka a fő összetevők, kakukkfű, só, bors a kiegészítők. Sült tökkel dolgozunk, ezért ha nincs kéznél egy kis maradék, akkor töksütéssel kezdjünk. A sonkát apró kockákra vágjuk és lepirítjuk (bacon is tökéletesen megteszi). Egy keveset félreteszünk, mert nem csak a töltelékbe, hanem a quiche tetejére is kerül.
Nincs más hátra, mint az összetevőket összekeverni és kész is a töltelék. Aranyszabály nincs, nálunk kb. 1/3 rész fetával, 2/3 rész sütőtökkel és jó sok sonkával készült. A sütőtökös egyveleg a tésztával bélelt formába kerül és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. A félretett sonkáról tálaláskor meg ne feledkezzünk!
Lapul a Te tarsolyodban is valami izgalmas a témában? Mi is szívesen inspirálódunk, gyarapítsuk együtt az ötleteket! Oszd meg velünk saját változatod!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás