Pásztorpite újragondolva, szakítva a hagyományokkal

A hűtőben kutakodva egy nagyobbacska zellergumó és egy adag darált hús mozgatta meg leginkább a fantáziánk. Kitaláljátok, hogy milyen vacsoraötlet született? Naná, hogy pásztorpite, de nem éppen a klasszikus változat. Egy kis bacon, egy kis gomba, pár kelbimbó és össze is állt a pásztorpite Ez kell hozzá módra.

A pite lelke a ragu

Egy magas falú edényben zsírjára pirítjuk a kockázott bacont és rádobjuk az aprított vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott jöhet hozzá a darált hús, amit addig pirítunk, míg egy kis pörzs képződik rajta. Ezután mellé dobjuk az apróra vágott gombát, néhány perccel később (legalább 5 perc) a hámozott darabolt paradicsomot és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 1 jó evőkanál aprított petrezselymet és megkínáljuk 1-2 merőkanállal a zellergumó-kelbimbó főzővizéből. Alacsony lángon sűrű mártássá forraljuk és kész is a ragunk.

Krumpli- helyett zellerpüré, ráadásként kelbimbó

A zellert apróra kockázzuk és zöldségalaplében vajpuhára főzzük. Leszűrjük, pürésítjük, hozzákeverjük a vajat és sóval, borssal ízesítjük. A kelbimbókat elég néhány percig főzni, hogy puhák legyenek. Az egyszerűség kedvért érdemes menet közben a zeller mellé dobni és amikor késznek ítéljük, egyszerűen csak kihorgásszuk és a pite összeállításáig félretesszük őket.

Végső simítások

Egy nagyobb sütőtál aljára kerül a ragu, következő rétegként a kelbimbó, amit sózunk, borsozunk. Az egészet betakarjuk a zellerpürével és alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc grillezés után el is készül ez a hagyományosnak nem éppen nevezhető, de annál finomabb pásztorpite.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Pásztorpite Ez kell hozzá módra
  • 500 g darált hús
  • 650 g zeller
  • 300 g gomba
  • 250 g kelbimbó
  • 100 g reszelt sajt
  • 60 g kockázott bacon
  • 1 konzerv hámozott aprított paradicsom
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 20 g vaj

Kicsit gyorsabb vacsorára vágynál? Szaftos szűzérmék gombás paradicsommártásban? Seperc alatt össze lehet dobni.

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.