Óriási vacsorák mikrozöldekkel, nem szabad kihagyni

Zöldborsó, brokkoli, retek egytől-egyig kiváló alap egy remek vacsorához. Ráadásul mindegyik beszerezhető még apró, zsenge hajtás korában. Nekünk olyannyira bejöttek, hogy nem volt olyan vacsora a héten, amihez ne kerültek volna elő a mikrozöldek. Meg is mutatjuk a legjobban sikerülteket.

Régóta botlunk lépten-nyomon a Pesti Farm mikrozöldjeibe, ezért elhatároztuk, hogy itt az ideje végre kipróbálni az apró hajtásokat. A beszerzést követően alig vártuk, hogy megkóstoljuk őket, ezért elsőre egy pofonegyszerű és gyors vacsora született.

Villámgyors vacsora

Ehhez retek mikrozöldet és apróra vágott füstölt lazacot egy egyszerű citrusos öntetbe forgattunk (klasszikus vinaigrette). Pirítósra halmoztuk, borsoztuk. Tényleg nem cifráztuk túl. Viszont párban szép az élet, ezért készítettünk egy aszalt paradicsomos krémsajtot is. A lágy krém itt is pirítósra került, amit alaposan megszórtunk parmezánnal és brokkoli mikrozölddel. Nem tarthatott tovább úgy 15 percnél az egészet elkészíteni.

Szerintünk nehéz olyan szendvicskrémet találni, amit ne lehetne feldobni ezekkel az apró zöldekkel. Kedvenc szendvicskrémeinkhez egytől-egyig remekül passzolnak.

Amikor kicsit ráérősebb

Következő alkalommal már kényelmesebbre vettük, de továbbra is egyszerűséget tartottuk szem előtt, ezért házi pizzára esett a választásunk. Klasszikus paradicsomos alapon, scamorza, bacon és lilahagyma mellett zöldborsó mikrozöld jutott szerephez. Aki ruccolával szereti, ezért a változatért tuti, hogy meg fog veszni.

Amikor végképp nem számít az idő

Harmadik nekifutásra egy melósabb vacsoraötlet lett a befutó, de minden egyes percet megért. Ehhez egy házi pesto készült zöldborsó és napraforgó mikrozöldekből (ez volt a dolog könnyebbik része), amit házi bagellel (na ez melósabb némileg), fenséges főtt tarjával, mozzarellával és koktélparadicsommal koronáztunk meg.

Szerencsére a pestoból maradt még, úgyhogy valószínűleg tésztán fejezi be a pályafutását bacon és juhtúró kíséretében.

Minket egyértelműen meggyőztek ezek az apró, ízletes hajtások, amivel kóstoltuk mindenhez remekül illettek. Biztos, hogy még rengeteg szuper vacsorához fogjuk használni őket.

Tetszett? Elkészítenéd? Lejjebb találsz bevásárlólistákat a szükséges hozzávalókkal.

Citrusos füstölt lazac
  • 150 g füstölt lazac
  • 15 g retek mikrozöld
  • 1 ek citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
Házi mikrozöld pesto
  • 30 g zöldborsó mikrozöld
  • 10 g napraforgó mikrozöld
  • 20 g petrezselyem
  • 100 g pecorino sajt
  • 50 ml olívaolaj
  • 1-2 ek fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Kóstoltál már mikrozöldeket? Nálatok milyen ételek készültek? Írd meg hozzászólásban, vagy oszd meg velünk az alábbi felületeken!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.