Még hogy szőlőből nem lehet vacsorát készíteni

„Szőlőből nem lehet vacsorát készíteni” – hangzott el a hétvégi kerti sütögetésen. Kihívás elfogadva, gondoltuk magunkban, ráadásul csavartunk is egyet a történeten. Három szenzációs vacsoraötletet hoztunk, amikhez még húsra sem lesz szükséged. Mi az elsőn már túl is vagyunk, és nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy vétek lenne kihagynod.

Nem saláta, nem leves, sült szőlő minden mennyiségben

Kevés egyszerűbb dolog létezik a világon ennél a villámgyors vacsoránál. Mindössze annyi a dolgunk, hogy pár percre forró sütőbe dobjuk az olajjal és sóval megkínált szőlőszemeket néhány ág kakukkfű kíséretében. Tényleg csupán néhány percre, nálunk 10 percet töltöttek a sütőben.

A sütést követően már csak néhány szelet pirítósra és egy jó adag ricottára lesz szükségünk kísérőként. Az összeállítás előtt a kenyereket jó alaposan bedörzsöltük fokhagymával, erre jött a friss bazsalikommal turbózott ricotta, majd a szőlő, az egész tetejére pedig durvára tört dió került.

Hasonlóan egyszerű vacsora, ha a sült szőlőt kelbimbóval kombináljuk. A kiindulás ugyanaz, mint az előző esetben, itt azonban a hozzávalókat kicsit tovább sütjük. Pihentetést követően az egészet meglocsoljuk balzsamecettel és megszórjuk durvára tört pirított dióval. Vétek tálaláskor a tepsi alján lévő sült, karamellizálódótt rétegről megfeledkezni.

Összeállításunk utolsó vacsoraötlete egy sült szőlővel és kecskesajttal töltött édesburgonya. Mondanunk sem kell, hogy ez is pofonegyszerű étel. Klasszikus héjában sült krumplit készítünk édesburgonyából, ezután a még forró sütőben pár perc alatt készre sütjük a szőlőszemeket. Összeállításkor ízesítésként fahéjat, szerecsendiót és mézet ajánl az alaprecept, de biztosak vagyunk benne, hogy kiválóan működik a dolog sós ízvilággal is.

Frissítés: Időközben elkészítettük az előző fogás sós verzióját, ráadásul egy újabbat is. Utóbbinál sütőtökre cseréltük az édesburgonyát és kecskesajt helyett fetát használtunk. Higyjétek el, ki kell próbálni!

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Sült szőlő friss ricottával és pirítóssal
  • 1 szép fürt kékszőlő
  • 250 g friss ricotta
  • 350 g rusztikus kenyér
  • olaj, só, bors
  • néhány ág kakukkfű
  • pár levél bazsalikom
  • durvára tört dió ízlés szerint
Sült szőlő és kelbimbó pirított dióval
  • 1-2 szép fürt kékszőlő
  • 300 g kelbimbó
  • olaj, só, bors
  • 2-3 ek balzsamecet
  • néhány ág kakukkfű
  • durvára tört pirított dió ízlés szerint
Sült szőlővel és kecskesajttal töltött édesburgonya
  • 1 szép fürt kékszőlő
  • 4 db édesburgonya
  • 100 g kecskesajt
  • olaj, só, bors
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, méz

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.