Lecsós pulykatokány tarhonyával, ha kiadós egészséges vacsorát keresel
Nem a leggyorsabb, de annál kiadósabb vacsora van ezúttal terítéken. Garantált, hogy ezután a pulykával és tarhonyával turbózott lecsó után nem fogsz már lefekvés előtt a hűtő felé kacsintgatni. Újabb remek vacsoraötlet az egészséges vacsora oltárán.
Ahány ház, annyi lecsó
Valószínűleg kevés olyan háztartás van kis országunkban, ahol ne lapulna legalább egy sajátos lecsó recept valamelyik családtag tarsolyában. Van aki a klasszikus változatra esküszik, míg más nem áll meg a három alap hozzávalónál és további extrákkal turbózza lecsóját.
Utóbbi tábor képviselőinél kerül a képbe általában a tojás, szalonna, kolbász, de találkozhatunk virslis, krumplis, tarhonyás, vagy gombás változattal is. Mi ezúttal egy extra kiadós darabbal készültünk, ezt a lecsót a tarhonyán kívül egy kis pulykahús teszi igazán laktatóvá.
Lecsós pulykatokány tarhonyával az egészséges vacsora oltárán
A lecsó is egy olyan étel, amit szinte tovább tart előkészíteni, mint elkészíteni. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kimagozzuk, majd felaprítjuk, a paradicsomokat kockára, a fokhagyma gerezdeket négy részre vágjuk. Szerencsés esetben a pulykacombfilével nincs dolgunk, ellenkező esetben azt is magunknak kell kockára vagy csíkokra vágnunk.
Egy magas falú edényben kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a pulykahúst és addig főzzük alacsony lángon, amíg az összes nedvesség elpárolog. Ezután magasabb lángra kapcsolva kicsit lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Sózzuk, borsozzuk és őrölt pirospaprikával fűszerezzük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és alacsony lángon főzzük tovább, úgy 5 perc után mehet bele a lecsópaprika. Ettől a ponttól kezdve cirka 10 perc és kész a mennyei lecsós pulykatokányunk, úgyhogy izzíthatjuk a tarhonyát. Zöldség, hús, tészta pipa, minden adott a remek egészséges vacsorához.
Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.
Lecsós pulykatokány tarhonyával
- 450 g pulykacombfilé
- 150 g tarhonya
- 4 db lecsópaprika
- 2 db húsparadicsom (nagy)
- 2 db főzőhagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint
Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Ha valami könnyebbre vágysz, próbálj ki egy király házi pestot ezek közül!
Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás