Oldal kiválasztása

Lecsós pulykatokány tarhonyával, ha kiadós egészséges vacsorát keresel

Nem a leggyorsabb, de annál kiadósabb vacsora van ezúttal terítéken. Garantált, hogy ezután a pulykával és tarhonyával turbózott lecsó után nem fogsz már lefekvés előtt a hűtő felé kacsintgatni. Újabb remek vacsoraötlet az egészséges vacsora oltárán.

Ahány ház, annyi lecsó

Valószínűleg kevés olyan háztartás van kis országunkban, ahol ne lapulna legalább egy sajátos lecsó recept valamelyik családtag tarsolyában. Van aki a klasszikus változatra esküszik, míg más nem áll meg a három alap hozzávalónál és további extrákkal turbózza lecsóját.

Utóbbi tábor képviselőinél kerül a képbe általában a tojás, szalonna, kolbász, de találkozhatunk virslis, krumplis, tarhonyás, vagy gombás változattal is. Mi ezúttal egy extra kiadós darabbal készültünk, ezt a lecsót a tarhonyán kívül egy kis pulykahús teszi igazán laktatóvá.

Lecsós pulykatokány tarhonyával az egészséges vacsora oltárán

A lecsó is egy olyan étel, amit szinte tovább tart előkészíteni, mint elkészíteni. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kimagozzuk, majd felaprítjuk, a paradicsomokat kockára, a fokhagyma gerezdeket négy részre vágjuk. Szerencsés esetben a pulykacombfilével nincs dolgunk, ellenkező esetben azt is magunknak kell kockára vagy csíkokra vágnunk.

Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a pulykahúst és addig főzzük alacsony lángon, amíg az összes nedvesség elpárolog. Ezután magasabb lángra kapcsolva kicsit lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Sózzuk, borsozzuk és őrölt pirospaprikával fűszerezzük.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és alacsony lángon főzzük tovább, úgy 5 perc után mehet bele a lecsópaprika. Ettől a ponttól kezdve cirka 10 perc és kész a mennyei lecsós pulykatokányunk, úgyhogy izzíthatjuk a tarhonyát. Zöldség, hús, tészta pipa, minden adott a remek egészséges vacsorához.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Lecsós pulykatokány tarhonyával
  • 450 g pulykacombfilé
  • 150 g tarhonya
  • 4 db lecsópaprika
  • 2 db húsparadicsom (nagy)
  • 2 db főzőhagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint

Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Ha valami könnyebbre vágysz, próbálj ki egy király házi pestot ezek közül!

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Kihagyhatatlan nyári hűsítők, méghozzá levesek

Kihagyhatatlan nyári hűsítők, méghozzá levesek

Nagy szerencsénkre idén nem maradt el a nyár, ilyenkor pedig hűsítő levesekből sem lehet hiány. Három kihagyhatatlan nyári vacsoraötletet hoztunk, ha kánikulában könnyű és villámgyorsan elkészíthető vacsorára vágysz.

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Három nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon retro vacsoraötletet hoztunk ezúttal. Igazi klasszikusokat, amiket mi a mai napig bármikor szívesen kenünk a kenyerünkre, főleg nyáron. Biztosak vagyunk benne, hogy ti is, még ha az idők során esetleg ki is koptak a hétköznapjaitokból.

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

Le se tudnánk tagadni, hogy imádjuk a házi készítésű pestot. Nem véletlenül, hiszen végtelen lehetőséget kínál, hogy ízletes gyors vacsora kerüljön az asztalra. Hoztunk 5 variációt és egy csomó vacsoraötletet, hogy kedvet csináljunk a pesto készítéshez.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük