Könnyű hússaláta vacsorára, ha unod már a majonézest

}

Hússalátára ezernyi receptet találni, de ha a klasszikus majonézesnél valamivel könnyebbre vágysz, akkor egy kicsit mélyebbre kell ásni. Mutatunk egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető változatot, ami tuti befutó vacsorára.

Ennek a hússalátának nélkülözhetetlen összetevője a párizsi – remélem nem vesztettelek el rögtön ezen a ponton. Egyetlen dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy minél magasabb hústartalmú felvágottat válasszunk. Kézműves termékek között akár 85%-osat is találunk, különösen finom a marhabeles változat sertéshúsból. Kétségkívül ez már prémium kategória, tökéletesen megfelelnek a hiperekben is kapható változatok, amikkel ugyanúgy garantált a kiváló végeredmény.

Érdemes az öntettel kezdeni. Ehhez 1-2 evőkanál mustárra, 2-3 evőkanál borecetre és 4-6 evőkanál vízre van szükség. A legegyszerűbb, ha az egészet egy kis befőttesüvegben jó alaposan összerázzuk. Ez kész is.

A következő lépés hagymát és csemege uborkát aprítani. Hagymából lilát, vagy mogyoróhagymát érdemes használni. Vágjuk mindkét hozzávalót apró kockára. Az arányok nincsenek kőbe vésve, 30 dkg felvágotthoz kb. 10-10 dkg hagymával és uborkával számoljunk.

Nálunk a hússaláta általában sertés vagy borjú párizsiból készül. Érdemes a felvágottat szeletelve megvásárolni, mert így könnyebb vele dolgozni. Ezekkel mindössze annyi a teendőnk, hogy vékony csíkokra vágjuk.

Nincs más hátra, mint az egészet összeállítani. Az öntet egy nagy salátás tálba kerül, ebben forgatjuk át az előkészített hozzávalókat. Az egészet sózzuk, borsozzuk és tálalásig jól lehűtjük. Tálaláskor a kiporciózott adagokat nyakon öntjük olívaolajjal és alaposan megszórjuk reszelt ementáli sajttal. Friss bagettel verhetetlen hideg vacsora. Még kiadósabbá tehetjük, ha főtt tojással kísérjük.

Lapul a Te tarsolyodban is valami izgalmas a témában? Mi is szívesen inspirálódunk, gyarapítsuk együtt az ötleteket! Oszd meg velünk saját változatod!

Inkább valami meleget készítenél vacsorára? A hússalátánál kicsit melósabb, de a sütőtökös ricottás lasagne is kihagyhatatlan.

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük