Oldal kiválasztása

Kihagyhatatlan nyári hűsítők, méghozzá levesek

Nagy szerencsénkre idén nem maradt el a nyár, ilyenkor pedig hűsítő levesekből sem lehet hiány. Három kihagyhatatlan nyári vacsoraötletet hoztunk, ha kánikulában könnyű és villámgyorsan elkészíthető vacsorára vágysz.

Hideg nyári tökleves

Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat és beledobjuk a vékony lapokra vágott fokhagymát, amit üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk az előkészített tököt. Reszelt, gyalult, igazából teljesen mindegy. Mi legutóbb az egyszerűség kedvéért simán lereszeltük. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig alacsony lángon főzzük. Belekeverjük a mascarponet és az egészet felöntjük a zöldség alaplével. Pár perc alatt összeforraljuk, levesszük a tűzről és utolsó simításként belekerül az aprított kapor és a zöld citrom leve. Ezután már csak alaposan le kell hűtenünk és tálalhatjuk is a hűsítő nyári töklevesünk. Azok se keseredjenek el, akik nem tudják ezt kivárni, melegen is remekül működik.

Hűsítő gazpacho, az igazi nyári klasszikus

Még az előző receptnél is egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni a klasszikus gazpachot. A nyers zöldségeket és a kenyeret felaprítjuk, majd a bazsalikom és az olívaolaj kíséretében botmixerrel az egészet krémesre turmixoljuk. Végül sóval, borssal és zöld citrommal ízesítjük és ezt is jól lehűtjük. Még tartalmasabb ez a remek nyári leves, ha zellerszárral és fekete olívabogyóval turbózzuk az alapreceptet.

A harmadik vacsoraötletünk hűsítő nyári leves témában egy hideg kapros uborkaleves, amivel komoly hiba lenne nem számolni, amikor könnyű nyári vacsorán töröd a fejed.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Hideg nyári tökleves
  • 400 g reszelt vagy gyalult tök
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 50 g mascarpone
  • 1/2 lime leve
  • 25 g vaj
  • 1 csokor friss kapor
  • só, bors ízlés szerint
Gazpacho
  • 500 g paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1/2 pritamin paprika
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 10 db bazsalikom levél
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 lime leve
  • só, bors ízlés szerint

Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? A retro házi szendvicskrémeket sose lehet megunni.

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Három nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon retro vacsoraötletet hoztunk ezúttal. Igazi klasszikusokat, amiket mi a mai napig bármikor szívesen kenünk a kenyerünkre, főleg nyáron. Biztosak vagyunk benne, hogy ti is, még ha az idők során esetleg ki is koptak a hétköznapjaitokból.

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

Le se tudnánk tagadni, hogy imádjuk a házi készítésű pestot. Nem véletlenül, hiszen végtelen lehetőséget kínál, hogy ízletes gyors vacsora kerüljön az asztalra. Hoztunk 5 variációt és egy csomó vacsoraötletet, hogy kedvet csináljunk a pesto készítéshez.

Két csomag spárgából három vacsoraötlet

Két csomag spárgából három vacsoraötlet

Egy ideje tart már a spárga szezon, így végre nem csak csillagászati áron lehet hozzájutni ehhez a szuper zöldséghez. Legutóbb két nagyobb csomaggal is vásároltunk, így jöhettek a jobbnál-jobb vacsoraötletek. Készült végül egy remek házi pizza, egy isteni grillezett zöldséges saláta és egy pofonegyszerű leveles tésztás finomság.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük