Így találtuk meg az új kedvenc túrógombócunkat
Mi legyen a vacsora? Csendült fel a szokásos kérdés. Szerencsére még időben, hogy a túrógombóc is versenyben legyen. Bár van egy remek alapreceptünk, imádunk új dolgokat kipróbálni, ezért gyorsan körbenéztünk kicsit a neten. A két legérdekesebb találat habkönnyű, illetve a legjobb túrógombócra tett ígéretet, ezért úgy döntöttünk, hogy megversenyeztejük őket a saját receptünkkel.
Túrógombóc alaprecept
A túrógombóc nálunk ugyanaz a kategória, mint a palacsinta. Egyikből sem sikerül annyira tutit készíteni, mint a nagyié.
Pedig az alaprecept pofonegyszerű
- 250 g túró
- 50 g búzadara
- 1 db tojás
- csipet só
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük (a legjobb eredményért érdemes akár 1 éjszakára is). A pihentetést követően kisebb gombócokat formázunk, amiket sós, forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt kifőzünk (miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, érdemes még 1-2 percig tovább főzni). Egy serpenyőben kevés zsiradékon zsemlemorzsát pirítunk, amibe a gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel nyakon öntve és porcukorral megszórva tálaljuk. Ennyire egyszerű nálunk a túrógombóc.
Habkönnyű túrógombóc
A habkönnyű változat ennél valamivel már melósabb, további hozzávalóként pedig belép a képbe plusz 1 tojás és 30 g vaj is. Úgy indulunk, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A túrót, vajat, tojássárgáját és a sót összedolgozzuk. A fehérjéből kemény habot készítünk, amit a búzadarával együtt a túrós masszához forgatunk. Ezután pihentetés, amiből mindössze 1 óra is elegendő, majd formázás, kifőzés, pirítás, forgatás, tálalás. Ugyanaz a forgatókönyv mint az előző esetben.
A “legjobb túrógombóc”
Harmadik versenyzőnk nem kevesebbet ígér, mint a “legjobb túrógombóc” receptjét. Ehhez az eddigi hozzávalókon kívül, az eredeti arányoknak megfelelően szükség van még
- 1/2 citrom héjára,
- 50 g cukorra,
- 2,5 g vaníliás cukorra,
- 2,5 g sütőporra,
- 15 g zsemlemorzsára.
Ennél a receptnél is 2 tojás kerül a masszába, viszont egyiknek csak a sárgáját használjuk, míg vajból mindössze 3 evőkanálnyit (olvasztva).
A túrót, reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, belecsorgatjuk a vajat és mehet az egész a túróhoz. Belekerül a búzadara, a sütőpor, a só és alaposan összedolgozzuk. 20 perc pihentetés szobahőmérsékleten, majd 20 perc hűtőben. Hűtőből kivéve belekeverjük a zsemlemorzsát és következhet a főzés, pirítás, forgatás, tálalás itt is.
Összegzés
Melós vállalkozás mindhárom változatot egyszerre elkészíteni, de megérte a fáradságot. Szerencsére egyik receptben sem kellett csalódnunk, egytől-egyig remekül sikerültek. Kétségkívül az alaprecept a legegyszerűbb, de egyben a legidőigényesebb is a hosszú pihentetés miatt. Ha erre nincs időnk, akkor egyértelműen a másik két változat lesz számunkra a nyerő. A vacsorakaland végére kikristályosodott, hogy következő alkalommal a három recept legjobb elemeiből készítjük el a legújabb túrógombócunkat. De csak, ha nagyon ráérünk majd. 😉
Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Nézz körül a többi vacsoraötlet között, biztos, hogy találsz kedvedre valót!
Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás