Házi gnocchi borsmártással
A házi finomságokkal nem lehet betelni, különösen igaz ez a saját készítésű gnocchira. Ráadásul ez egy olyan étel, amit felesleges túlbonyolítani. Nálunk legutoljára a hétvégéről megmaradt borsmártás, bacon és parmezán kíséretében lett belőle egy remek vacsora.
A házi gnocchi nem ördöngösség. Mindössze krumplira, lisztre, tojásra, sóra és borsra van szükségünk. A krumplit puhára főzzük, majd miután kihűlt lehúzzuk a héját és összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és ízlés szerint ízesítjük, majd az egészet összegyúrjuk. Mi ez alkalommal kb. 25 dkg krumplival, 15 dkg liszttel és 1 tojással dolgoztunk. Ez az arány még egy lágy tésztát eredményez, de már könnyen lehet dolgozni vele.
A folyamat melós része a gnocchi formázása. A tésztából rudakat készítünk, amikből kb. ujjnyi darabokat vágunk és egy belisztezett villa segítségével laposra nyomkodunk. A kis darabokat forrásban lévő sós vízbe dobjuk és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ez általában 2-3 percnél nem tart tovább.
Innen már az egész pofonegyszerű. Bacon lepirít, pár percre rádobjuk a kifőtt gnocchit, hogy egy kis színt kapjon. Hozzáadjuk a borsmártást és néhány percig az egészet összeforraljuk. Frissen reszelt parmezánnal verhetetlen vacsorát kapunk.
Esetünkben a borsmártás már kész volt, de semeddig sem tart egyet összerakni. Vajon hagymát dinsztelünk, amihez egy kis fokhagyma is kerül. Durvára tört bors megy rá, amit egy kicsit megpirítunk. Alaplé és tejszín kíséretében addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik, ízlés szerint sóval ízesítjük.
Lapul a Te tarsolyodban is valami izgalmas a témában? Mi is szívesen inspirálódunk, gyarapítsuk együtt az ötleteket! Oszd meg velünk saját változatod!
Ezeket nézted már?
Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz
Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.
10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában
Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.
Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet
Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.
0 hozzászólás