Gomba, tejszín, tészta – te mihez kezdesz velük?

Mi a gyors vacsora jegyében elkészítettük a lehető legegyszerűbb formában. Az eredmény egy krémes tésztaétel lett, ami annyira frankó, hogy még a hús sem hiányzik belőle. Szóval, ha nincs még ötleted a hűtőben lapuló csiperkére, akkor ki ne hagyd ezt a receptet, mennyei vacsora kerekedik belőle.

A leöblített és alaposan lecsepegtetett gombafejeket négy egyenlő részre vágjuk (mi közepes méretű csiperkékkel dolgoztunk). Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat és lepirítjuk a gombát. Ehhez magas lángon ~5 perc elegendő, csupán annyiszor mozgatjuk át őket, hogy mindenhol kicsit megkapjanak. Amikor a gombák körös-körül szép barnák alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és mellé dobjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Itt még bőven van folyadék a gomba alatt, ezért nem kell tőle tartani, hogy leég a fokhagyma. 1-2 perccel később jöhetnek a felezett koktélparadicsomok és az egészet néhány percig rotyogtatjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, beledobjuk a kakukkfű ágakat és ízlésünknek megfelelő sűrűségűre főzzük a gombás mártást. 15-20 perc alatt már szép sűrű lesz. Nálunk ez a lépés kimaradt, de ha szeretnénk, akkor egy kis kocka vajjal tovább turbózhatjátok.

Régóta tervben van, hogy saját készítésű tagliatelle készüljön köretként ehhez a fogáshoz, de időszűkében még sosem jött össze. A gyors vacsora jegyében most is egy bolti fusilli lett a befutó, amit akkor dobtunk lobogó vízbe, amikor a mártás a célegyenesbe fordult.

Persze egy gyors sali is mindig belefér. Miután a tésztát vízbe dobtuk, előkerült egy kis rukkola, madársaláta és paradicsom. Balzsamecettel, sóval, borssal ízesítettük, adtunk hozzá egy kevés olívaolajat és az egészet alaposan összeforgattuk. Mindössze pár perc az egész, nem szabad kihagyni.

Egyetlen dologról ne feledkezzünk meg, tálaláskor frissen reszelt parmezánnal vagy grana padanoval koronázni az összeállítást.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Krémes gombás tészta
  • 500 g csiperke gomba
  • 150 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín (30%)
  • 5 g friss kakukkfű
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • parmezán ízlés szerint
  • 250 g tészta

Gomba, gomba, de azért hús sem ártana? Esetleg jöhetnek szaftos szűzérmék gombás paradicsommártásban?

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük