Ezzel frissíts kánikulában, hideg kapros uborkaleves

Végre berobbant a nyár, igazi kánikula van. Ilyen időben mi legszívesebben könnyű és egyszerű ételeket készítünk vacsorára. Ez a frissítő kapros uborkaleves akár önmagában is remek, de egy kis fetával és egy házi készítésű pikáns olajjal igazán tökéletes vacsoraötlet.

A nagyobb darabokra vágott uborkákat, a meghámozott fokhagyma gerezdeket, valamint a kaprot botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kicsit újra összedolgozzuk. Ezután időt nem kímélve alaposan lehűtjük a hűtőben. Minél hidegebb, annál jobban fog esni a nagy hőségben.

Érdemes a házi pikáns olajat már akkor elkészíteni, amikor az uborkaleves a hűtőbe kerül, így az ízek jól össze tudnak érni. Itt több lehetőség is kínálkozik. Használhatunk friss, vagy szárított erős paprikát, de remekül működik a jó öreg üveges darált paprika is. Friss, illetve szárított paprika hiányában mi az utóbbival mentünk, 1 tk darált paprikához 3 ek extra szűz olívaolaj került.

Tálaláskor a tányérba feta kockákat teszünk, erre öntjük a jó hideg uborkalevest. Egy keveset a tetejére is morzsolunk a fetaból, majd meglocsoljuk a pikáns olajjal és kész is vagyunk.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Hideg kapros uborkaleves
  • 400 g fürtös uborka (3 db)
  • 150 g görög joghurt
  • 50 g feta
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Itt egy brutálisan finom házi szendvicskrém, ha valami könnyűre vágysz.

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.