Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Három nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon retro vacsoraötletet hoztunk ezúttal. Igazi klasszikusokat, amiket mi a mai napig bármikor szívesen kenünk a kenyerünkre, főleg nyáron. Biztosak vagyunk benne, hogy ti is, még ha az idők során esetleg ki is koptak a hétköznapjaitokból.

Sose szoktuk, de nyáron még kevésbé jellemző, hogy túlgondolnánk a vacsorákat. Egyszerű és gyorsan elkészíthető dolgok kerülnek az asztalra, így gyakran fordul elő, hogy hideg vacsora lesz a befutó. Három olyan nagy klasszikust hoztunk, ami tuti, hogy mindenkinek megdobogtatja a szívét és mosolyt csal az arcára, ha másért nem is, mint a hozzájuk kapcsolódó emlékek miatt. Jöjjön akkor egy kis gasztro időutazás!

Retro tepertőkrém

Elő az aprítóval és mehet is bele a tepertő, az újhagyma és a lilahagyma. Amikor már elég krémesre dolgoztuk, olvasszuk meg a vajat és a mustár kíséretében adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk és kész is vagyunk. Gondoltad, hogy ennyire egyszerű egy király tepertőkrémet összedobni?

Klasszikus körözött

Hasonlóan egyszerű vacsora a körözött is. A két fajta túrót összetörjük és már ekkor kicsit összekeverjük. Mehetnek bele a fűszerek (a só és a bors kivételével), az apró kockára vágott lilahagyma, a vaj (ez is olvasztott) és végül a tejföl, vagy görög joghurt. Az egészet alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és kész is vagyunk. Azonnal fogyasztva is tökéletes, de még jobb, ha pár órára a hűtőbe dobjuk.

Verhetetlen zsíros kenyér

Ráadásul ennél egyszerűbb a világon nincs és alig kell hozzá valami.

  • Zsír – a legtutibb, ha a hétvégi sültből visszamaradttal tudunk dolgozni, de a bolti is tökéletesen megteszi
  • Lilahagyma – mi félkarikára vágva szeretjük a legjobban, a tökéletes ízélmény érdekében fél órával az összeállítás előtt alaposan besózzuk
  • Őrölt pirospaprika, bors – kihagyhatatlan hozzávalók

Bár törekszünk a mérsékelt kenyér fogyasztásra, de a fentiek esetében minden törekvésünk hiábavaló, egyszerűen kenyérrel vagy más frankó pékáruval az igazi az élmény. A nyárban pedig az egyik legremekebb dolog, hogy rengeteg friss, ropogós zöldségből, vagy akár gyümölcsből válogathatunk kísérőként, amiket egyszerűen vétek lenne kihagyni!

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Retro tepertőkrém
  • 200 g tepertő
  • 25 g újhagyma
  • 1/2 fej lilahagyma (nagyobb)
  • 1,5 ek mustár
  • 20 g vaj
  • só, bors ízlés szerint
Klasszikus körözött
  • 125 g juhtúró
  • 125 g félzsíros túró
  • 3 ek tejföl vagy görög joghurt
  • 1/2 fej lilahagyma (nagyobb)
  • 1/2 tk köménymag (egész)
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 20 g vaj
  • só, bors ízlés szerint

Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Találsz nálunk vagány melegszendvics ötleteket is, ha egyszerű és gyors, de inkább meleg vacsorára vágysz.

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.