Oldal kiválasztása

Egyszerű egészséges vacsora 30 perc alatt

}

Sütőben sült csirkemell vörös pestos tésztával egy remek zöldsaláta kíséretében. Egyszerűen, gyorsan összedobható és még egészséges vacsora is. Kell ennél több? Nem hinnénk, de azért hoztunk rögtön még egy remek vacsoraötletet, csak úgy ráadásként.

Pofonegyszerű sütőben sült csirkemell

Vékonyabb szeletekre van szükségünk, ezért a csirkemell(ek)et félbevágjuk, ezután sütőpapírral borított tepsire pakoljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a mustárral és alaposan bekenjük vele a csirkemell szeleteket. Sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk úgy 25 percre. 10 perc elteltével 180 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét. Míg a csirkénk sül, elkészítjük a köreteket.

Házi készítésű vörös pesto

Pestot készíteni a világ legegyszerűbb dolga. A hozzávalókat csak bedobáljuk az aprítóba és pillanatok alatt kész is a krémes házi pesto. A legszebb, hogy semmi sincs kőbe vésve, bátran lehet kísérletezni, hogy mi kerüljön bele.

A receptben található mennyiségek első ránézésre talán túlzásnak tűnhetnek, de hidd el, hogy ennél kevesebbet nem érdemes készíteni belőle. A magyarázat roppant egyszerű, még ha maradna is, rengeteg remek pestos vacsoraötlet létezik, amihez fel lehet használni.;)

Most azonban maradjunk a tésztánál, amit ha kifőztünk és lecsepegtettünk, 3-4 ek főzővíz kíséretében összekeverünk a pestoval és kész is a tökéletes tésztaköret. Mi legutóbb pennet használtunk, de bármilyen más tésztával is remekül fog működni. Tálaláskor a frissen reszelt parmezánról nehogy megfeledkezzünk, amiből a csirkére is jó nagy halom kerüljön.

Ezt a zöldsalátát nem szabad cifrázni

Egyetlen feladat maradt tálalásig, a zöldsalátát összerakni. Érdemi meló a lilahagymával és a paradicsommal van, ha ezeket ízlésünknek megfelelően felaprítottuk, akkor már csak egy nagyobb tálba kell dobnunk a hozzávalókat és ízesíthetünk is. Az öntet az aranyszabály szerint készül, 1:3 balzsamecet olaj arányban. Mindössze annyit csavarunk a történeten, hogy a modenai balzsamecet krém változatából is adunk hozzá egy keveset. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk.

Ráadás vacsoraötlet, egy tuti szendvicskrém

Eredetileg hagyományos padlizsánkrémnek indult, aztán valami sokkal vagányabb kerekedett ki belőle. Ehhez azonban kellett, hogy a pestoból és a sült csirkemellből is maradjon egy kevés.

Két kisebb padlizsánt előkészítettünk a sütésre és 20 percre beküldtük a 200 fokos sütőbe. Miután a padlizsánok kihűltek, a húsukat egy kisebb edénybe kanalaztuk. Hozzáadtuk a maradék csirkemellet, amit a sütés alatt apróra felkockáztunk, majd egy botmixer segítségével az egészet krémesre dolgoztuk. Belekerült a maradék pesto, még egy kevés sóval, borssal ízesítettük és kész is volt a tuti szendvicskrém.

1-2 órára hűtőbe dobtuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Ropogós pékáru, főtt tojás, lilahagyma és egyéb remek zöldségek kíséretében egy újabb isteni hideg vacsorát sikerült összehozni.

Tetszett? Elkészítenéd? Lenyílóban találod a szükséges hozzávalókat.

Sütőben sült csirkemell vörös pestos tésztával
  • 450 g csirkemell
  • 300 g tészta
  • 20 g vaj
  • 2 tk mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • vörös pesto ízlés szerint (recept a következő lenyílóban)
Házi vörös pesto
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 50 g olívabogyó (zöld)
  • 50 g parmezán
  • 10 g kapribogyó
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
Egyszerű zöldsaláta
  • 80 g bébispenót
  • 40 g madársaláta
  • 2 db paradicsom
  • fél lilahagyma (nagy)
  • 20-25 szem olívabogyó (zöld)
  • 1 ek modenai balzsamecet (és egy kevés krém)
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Még mindig kérdés, hogy mi legyen a vacsora? Mit szólnál egy villámgyors tésztához grillezett articsókával és szardellával?

Ne maradj le egyetlen vacsoraötletről se, kövess minket az alábbi felületeken is!

Ezeket nézted már?

Kihagyhatatlan nyári hűsítők, méghozzá levesek

Kihagyhatatlan nyári hűsítők, méghozzá levesek

Nagy szerencsénkre idén nem maradt el a nyár, ilyenkor pedig hűsítő levesekből sem lehet hiány. Három kihagyhatatlan nyári vacsoraötletet hoztunk, ha kánikulában könnyű és villámgyorsan elkészíthető vacsorára vágysz.

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Ezeket még mindig szívesen kenjük a kenyerünkre

Három nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon retro vacsoraötletet hoztunk ezúttal. Igazi klasszikusokat, amiket mi a mai napig bármikor szívesen kenünk a kenyerünkre, főleg nyáron. Biztosak vagyunk benne, hogy ti is, még ha az idők során esetleg ki is koptak a hétköznapjaitokból.

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

5 házi készítésű pesto és rengeteg vacsoraötlet

Le se tudnánk tagadni, hogy imádjuk a házi készítésű pestot. Nem véletlenül, hiszen végtelen lehetőséget kínál, hogy ízletes gyors vacsora kerüljön az asztalra. Hoztunk 5 variációt és egy csomó vacsoraötletet, hogy kedvet csináljunk a pesto készítéshez.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük