Oldal kiválasztása

Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztatásom célja, hogy bemutassam, hogyan kezelem a személyes adatokat az Ez kell hozzá gasztro blog oldalán, amelyeket tevékenységemből adódóan alkalmanként megismerek olvasóközönségem esetében.

I. Az adatkezelő

Neve: Eckrich Csaba

Elektronikus elérhetőség: info@ezkellhozza.hu

Adatkezelő honlapjának címe: https://ezkellhozza.hu/

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Az Ez kell hozzá egy hobbi blog oldal, oldalunkon nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. A személyes adatok tervezett kezelésének célja, valamint az adatkezelés jogalapja

Tekintettel arra, hogy blogom kizárólag természetes személyeknek szól, nem jellemző, hogy személyes adatokat nagy számban kezelek.

IV. Hogyan kerülhetnek hozzám személyes adatok, melyek ezek, meddig kezelem őket, mit kell tudnod az adatkezelésemről?

IV.1. A blogbejegyzésekhez hozzá tudsz szólni

Megoszthatod véleményedet, gondolataidat az egyes blogbejegyzések alatt elhelyezett űrlap segítségével. A felsorolt adatokat – avatar, név (nicknév), e–mail cím, IP cím – a hozzájárulásod alapján kezelem és azért van rá szükségem, mert szeretném kiszűrni a spam-eket, a robotok általi hozzászólásokat, valamint a kommentelőket is így tudom egymástól megkülönböztetni.

A megadott személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat visszavonhatod az info@ezkellhozza.hu e-mail címre küldött e-maillel és törölni fogjuk a hozzászólásodat, valamint a nevedet és e-mail címedet. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

IV.2. Több közösségi oldalon is jelen vagyok Ez kell hozzá néven

Ha neked könnyebb a Facebook-on, Instagram-on, vagy Pinteresten kapcsolatba lépni velem, küldhetsz üzenetet az oldalainkon is. Ekkor olyan személyes adataidat ismerünk meg, amit a nyilvános adatlapjaidon megadtál, illetve amit önként a rendelkezésünkre bocsátasz.

Ha kedveled vagy követed bármely oldalamat, a neveden kívül a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat látom a hozzájárulásod alapján. Közösségi oldalaimon bemutatom a blog bejegyzéseit, továbbá ezeken az oldalakon is lehetőségünk van véleményt cserélni az adott témában.

Személyes adatokat nem gyűjtök ezekről az oldalakról. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, követését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig láthatjuk a személyes adataidat.

Ha szeretnéd visszavonni a hozzájárulásodat, Facebookon kattints a „Mégsem tetszik”/”Követés leállítása” gombra! Egyéb közösségi oldalaimon is megtalálod a követés leállítására irányuló parancsot. A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

IV.3. Blogcikkek, amelyek személyes adatot tartalmaznak

Előfordul, hogy a bejegyzéseimben megemlítek más bloggereket, embereket, pontosabban nevüket, vállalkozásukat, fényképeiket a hozzájárulásuk alapján. Célom ezzel az adott témában alátámasztani a véleményem, hitelesebbé válni ezáltal, esetleg a tevékenységüket hirdetni.

Ezeket a bejegyzéseket változatlan tartalommal mindaddig kint hagyom az oldalamon, amíg a cikkben szereplő természetes személy vissza nem vonja a hozzájárulását.

A hozzájárulás visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@ezkellhozza.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben vagy törölni fogom a bejegyzést, vagy módosítom, hogy személyes adat ne szerepeljen benne. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

IV.4. Közvetlen üzenetküldés is lehetséges a nyilvános, elektronikus levelezési címemre

Nyilvános elektronikus levelezési címünkre, az info@ezkellhozza.hu-ra közvetlenül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatod, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy kezdeményezésedre írásban vagy telefonon párbeszédet folytassunk.

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@ezkellhozza.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben indokolatlan késedelem nélkül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Ha a kommunikáció megszakad közöttünk, leveledet törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább hat havonta megejtünk.

IV.5. Sütik (Cookie-k) kezelése

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, táblagépre, vagy a mobilra, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütiket bármikor kitörölheted a böngészőkből.

Oldalunkon használunk

  • a blog működéséhez szükséges sütiket: teljesítménymérésre és elemzésre használt sütiket: például ezek segítségével kapunk információt arról, hogy mennyi időt töltenek olvasóink az egyes oldalainkon;
  • funkcionális sütiket: például ezek segítségével tároljuk el a hozzászólásoknál használt nevedet;

A blogon használjuk a Google Analytics-et, a Google Inc. webelemző szolgáltatását. A következő linken található plug-in segítségével megakadályozhatod, hogy a Google feldolgozza a blog látogatásának adatait: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

V. Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre.

Blogom egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat veszek igénybe.

Tárhelyszolgáltatás
cégnév: Websupport Magyarország Kft.
elérhetőség: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
adatvédelmi tájékoztató: https://tarhelypark.hu/aszf/

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez.)

VI. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Bizonyos személyes adatokat továbbíthatunk harmadik országba (USA). A kapcsolódó megfelelőségi határozat elérhető az alábbi linken:
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en

VII. Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal

a. Hozzáférés a személyes adatokhoz
Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, tájékoztatlak, miért kezelem ezeket, milyen adatokat kezelek, kinek adom át, meddig tárolom, milyen egyéb jogokat biztosítok neked, hol tehetsz panaszt stb.

b. Helyesbítéshez való jog
Ha elírtam a nevedet, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatod, kérésedre helyesbítem, vagy kiegészítem azokat. Ha valakinek átadtam a személyes adataidat, őt is értesítem a módosításról.

c. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog
Indokolatlan késedelem nélkül törlöm az összes személyes adatot, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésemhez, vagy ha már nincs szükségem az adatokra abból a célból, amiért elkértem.
Ha jogalap nélkül kezeltem egy személyes adatot, szintén törölni fogom.
A jogos érdeken alapuló adatkezelésem ellen tiltakozhatsz, adataid törlésre kerülnek.
Személyes adatot a tájékoztatóban foglaltak szerint néha nyilvánosságra hozok. Ha később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megteszem az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsam neked.

d. Személyes adatok korlátozásához való jog
Ha úgy gondolod, nem kezelem pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.
Ha jogalap nélkül kezelek rólad személyes adatot, törlés helyett a korlátozást is kérheted.
Előfordulhat, hogy törölni szeretnék egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzam, azaz tároljam még.
Ezekben az esetekben csak tárolnom szabad az adatokat.

e. Adathordozhatóság
Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjam neked, vagy elküldjem egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás. Ezesetben átadom neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

f. Automatizált döntéshozatal
Nem folytatok automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így olvasóimra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

VIII. Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezelem a személyes adataidat, kérlek először egyeztessünk a témában, szükség esetén nyomban javítjuk a szabálytalanságot. Ide várom ezirányú megkeresésed: info@ezkellhozza.hu

Amennyiben nem velem szeretnéd megbeszélni a problémát, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged, de remélem, hogy erre nem kerül sor. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetedet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

IX. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatok.

X. A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettem a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatokat.

XI. Egyéb rendelkezések

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2021. október 1-én lép hatályba.

A tájékoztató nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettem és irányadónak tekintem a nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf
  2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
    https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)
  3. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
  4. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);
    http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf
  5. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.)
    http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettem figyelembe:

a. A blogbejegyzésekhez hozzá tudsz szólni
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás.

b. Több közösségi oldalon is jelen vagyok Ez kell hozzá néven
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás.

c. Blogcikkek, amelyek személyes adatot tartalmaznak
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 2:48. § (hozzájárulás a nyilvánosságra hozatalhoz).

d. Közvetlen üzenetküldés is lehetséges a nyilvános, elektronikus levelezési címemre
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás.

e. Sütik (Cookie-k) kezelése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésem jogalapja a hozzájárulás.