8 tésztás vacsoraötlet, ha szorít az idő

Vannak olyan helyzetek, amikor minden perc drága, nincs idő teketóriázni a vacsorával. Kézenfekvő megoldás ilyenkor egy tésztás fogást összerántani. Míg a tészta fő, addig szinte a teljes vacsora elkészíthető. Mutatunk 8 kiváló receptet, amiket 15, legfeljebb 30 perc alatt össze lehet dobni, ráadásul alig kell hozzájuk valami.

Paradicsomból mennyeit villámgyorsan

Paradicsomos alapon az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető tésztaétel a klasszikus paradicsomos tészta. Apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, zúzott fokhagymát dobunk mellé, pár pillanattal később már jöhet is rá kedvenc paradicsomszószunk. Tovább fokozható az élmény egy kis paradicsomsűrítmény hozzáadásával. Az egészet összeforraljuk, kerül bele még bazsalikom, oregano, só, bors, további 15 perc alacsony lángon és kész az ínycsiklandó vacsora alapja. Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal vagy grana padanoval tesszük fel az i-re a pontot.

Készíthetünk egyszerű és gyors vacsorát sült paradicsommal. Ehhez mindenképpen ízesebb fajtát, cseresznye- vagy koktélparadicsomot használjunk. A félbevágott paradicsomokat 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután nincs is egyéb teendőnk, mint a kiválasztott hozzávalókat összekeverni. Nálunk általában olajbogyó, esetleg kapribogyó, mozzarella, friss zöldfűszerek, egy kis balzsamecet és olívaolaj kíséri a tésztát.

Vajas-tejszínes vizekre evezve

Vajas-tejszínes alapon is pofonegyszerű tésztás ételek közül válogathatunk. Például karikára vágott hagymát vajon puhára párolunk, majd felöntjük húsléalappal és tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük, az egészet 10 perc alatt összefőzzük. Forró tészta, rá a szósz, a tetejére parmezán és kész is az ellenállhatatlan hagymás tejszínes tészta.

Hasonlóan egyszerű a gorgonzolás tészta pirított dióval. Serpenyőben vagy sütőben néhány perc alatt diót pirítunk, majd hagyjuk kihűlni. A szószhoz vajat olvasztunk, mehet hozzá gorgonzola, egy kis tejszín és zöldborsó. Sóval, borssal ízesítjük, 5 perc alatt készre főzzük. A tésztát, a szószt és a pirított diót összekeverjük, néhány pillanat alatt összemelegítjük és már tálalhatunk is.

Amikor szinte főzni sem kell

Villámgyorsan készíthetünk olyan tésztaételt is, amihez a tésztán kívül szinte semmit sem kell sütni, főzni. A pisztácia pestos tésztához a pesto hozzávalóit csak robotgépbe kell dobni, de dolgozhatunk mozsárral is. Sótlan pisztáciát, fekete olívabogyót, zöld borsot, fokhagymát, parmezánt és egy kevés citromlevet összepürésítünk, amihez olívaolajat csurgatunk és kész is a tökéletes pesto. Tésztával összekeverjük, frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

A citromos, olivás, sonkás tésztához a tésztafőzésen kívül csak sonkát kell pirítani. Aprított petrezselymet, felezett fekete olívabogyót, citromlevet, olívaolajat és persze pirított sonkát összekeverünk, majd a kifőtt tésztához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ennél egyszerűbben és gyorsabban nem lehet

A fokhagymás zsályás tésztához olvasztott vajon, mindössze néhány perc alatt, zúzott fokhagymát és friss zsálya leveleket párolunk. Kevés tejszínt adunk hozzá, sózzuk, borosozzuk és a kifőtt tésztához keverjük. Olvasztott vajjal indul a zöldfűszeres vajas tészta is. Itt a forró tésztát vajba forgatjuk, friss bazsalikommal, oreganoval, kakukkfűvel és metélőhagymával remekül működik. Sózzuk, borsozzuk és kész is vagyunk. Mindkét tészta esetében elengedhetetlen a frissen reszelt parmezán vagy grana padano.

Tetszett? Elkészítenéd? Lejjebb találsz bevásárlólistákat 4 főre a szükséges hozzávalókkal.

Sült paradicsomos tészta kapribogyóval
  • 500 g tészta
  • 500 g cseresznye- vagy koktélparadicsom
  • 250 g mozzarella
  • 150 g kapribogyó
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • friss kakukkfű, majoranna, só és bors ízlés szerint
Gorgonzolás tészta pirított dióval
  • 500 g tészta
  • 150 g gorgonzola
  • 150 g zöldborsó
  • 100 g dió
  • 100 g vaj
  • 2-3 ek tejszín
Pisztácia pestos tészta
  • 500 g tészta
  • 150 g parmezán vagy grana padano
  • 150 g fekete olívabogyó
  • 150 g pisztácia
  • 1-1,5 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek zöldbors

Lapul a Te tarsolyodban is valami izgalmas a témában? Mi is szívesen inspirálódunk, gyarapítsuk együtt az ötleteket! Oszd meg velünk saját villámgyors tészta receptedet!

Kicsit több időd is van? Próbálj ki egy házi pizzát vacsorára!

Ezeket nézted már?

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Ezért kell legalább 8 fej, ha sült fokhagymát készítesz

Egyetlen hibát követhetsz el amikor sült fokhagymát készítesz, túl keveset csinálsz belőle. Megmutatjuk, hogy milyen könnyű 8 fej sült fokhagymát 2-3 vacsorához eltapsolni. Remek vacsoraötletek, amik villámgyorsan elkészíthetőek, ha egy kicsit előre tervezel.

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

10 tipp, hogy gyorsabb legyél a konyhában

Összeszedtünk 10 tippet, amikkel garantált, hogy szervezettebb és gyorsabb lesz a főzés. Nagyon egyszerű dolgokról van szó, az is lehet, hogy a legtöbbet már most is használod. Vess rájuk egy pillantást, biztos találsz olyat, amit érdemes beépítened, hogy felpörgesd a főzést.

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Készíts isteni vacsorát kelbimbóból, íme 5+1 vacsoraötlet

Hoztunk egy vadonatúj kelbimbós vacsoraötletet és összeszedtük a témában íródott legjobb bejegyzéseinket, hogy legyen miből válogatni, ha kelbimbóból szeretnétek vacsorát készíteni. A legtöbb pofonegyszerűen és villámgyorsan elkészíthető néhány hozzávalóból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük